Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Achizițiile beneficiarilor publici din cadrul PNDR vor fi avizate online

Conform unui comunicat oficial emis în data de 30 martie, începand cu 27 martie, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va primi spre analiză și avizare dosarele de achiziții ale beneficiarilor publici de finanțare europeană nerambursabilă doar prin intermediul noului modul online destinat achizițiilor pentru proiectele de investiții publice finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Noile funcționalități privind transmiterea dosarelor de achiziții sunt disponibile pentru fiecare proiect în parte în cadrul platformei online de depunere proiecte.

În relația cu AFIR, beneficiarii publici vor putea depune prin intermediul modulului on-line programul achizițiilor pentru proiect, vor putea să încarce sau retrage dosarele de achiziții și să răspundă la solicitările de informații suplimentare ale AFIR. De asemenea, notificarea în urma verificării documentației depuse online va fi primită tot prin sistemul informatic.

Această nouă facilitate se referă la achizițiile specifice bunurilor, serviciilor și lucrărilor, derulate prin achiziție directă, procedura simplificată și licitație deschisă și se aplică submăsurilor:

  • 4.3 - Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice;
  • 7.2 - Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, 7.6 - Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural;
  • 19.2 - Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală;
  • 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale GAL din PNDR 2020.

Achizițiile derulate prin negociere fără publicare prealabilă, precum și modificarea contractelor de achiziție sau contestațiile în urma deciziilor comunicate de Centrele Regionale, cu privire la verificarea unei achiziții se vor depune în continuare, în format eletric.

Detalii privind pașii ce trebuie parcurși pot fi regăsite în cadrul paginii de instrucțiuni pentru modulele online.

Sursa: Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Vizualizări: 433