Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Până la 200.000 euro pentru consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului

Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul Ministerului Culturii a anunțat lansarea sesiunii numărul 2 a apelului pentru consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului din cadrul Programului RO-Cultura.

Programul RO-CULTURA este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 și vizează consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

Acest apel de proiecte vizează creșterea gradului de acces la cultură, promovarea diversității culturale și consolidarea dialogului intercultural. Pentru ca activitățile culturale să aibă un impact mai mare, transferul de cunoștințe și expertiză între organizațiile din România și Statele Donatoare este încurajat, împreună cu producția în comun a evenimentelor artistice.

Valoarea sprijinului financiar nerambursabil ce poate fi acordat unui proiect este între 50.000 Euro și 200.000 Euro.

Pot solicita finanțare:

  • instituțiile publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.)
  • organizațiile neguvernamentale
  • societățile comerciale sau societățile cooperative care se încadrează în categoria IMM (microîntreprindere, întreprindere mică sau întreprindere mijlocie).

Pentru mai multe detalii puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Sursa: Programul RO-Cultura

Vizualizări: 842