Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFM: A fost lansat programul RABLA PLUS!

Administrația Fondului pentru Mediu a lansat ieri Programul „Rabla Plus”, iar persoanele care doresc să achiziționeze un autovehicul electric sau electric hibrid plug-in, pot să se adreseze dealerilor validați.

În perioada 04 martie 2020 – 31 octombrie 2024, Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat faptul că organizează sesiunea de depunere a dosarelor în vederea validării solicitanţilor producători în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024 și a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024.  

Conform comunicatului, bugetul pentru anul acesta a crescut de la 95 milioane lei, la 140 milioane lei. Și anul acesta va fi oferit cel mai mare ecotichet din Europa pentru achiziționarea unui autovehicul full electric, în valoare de 45.000 lei (aproximativ 10.000 euro) și 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in (aproximativ 4.500 euro) pentru autovehiculele hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare.

Accesarea Programului „Rabla Plus" nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare de 6.500 lei oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu unul dintre ecotichetele prevăzute de Programul Rabla Plus, arată comunicatul.

Rabla Plus vine cu o noutate anul acesta pentru cei care vor să-și cumpere o motocicletă cu propulsie electrică. Valoarea ecotichetului este de 3.500 de lei, la care se adaugă prima de casare de 3.500 lei, în cazul în care optează pentru casarea unui autovehicul, valoarea cumulată fiind de 7.000 lei, dar care nu poate depăși 50% din prețul de comercializare. O altă noutate este că, persoanele care vor achiziționa un autovehicul electric prin program, nu vor avea dreptul să înstrăineze bunul pentru cel puțin un an, întrucât se dorește ca autovehiculele electrice să rămână în circulație pe străzile din țara noastră. 

Descarcă ordinul pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024

Sursa: AFM

Vizualizări: 300