Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va oferi sprijin companiilor și sectorului financiar prin preluarea parțială a riscurilor de credit

Un comunicat oficial al Fondului Național de Garantare a Crediterlor pentru IMM-uri arată că impactul COVID-19 asupra mediului de afaceri este încă la început, iar continuarea activității și finanțarea companiilor, vor fi prioritățile perioadei următoare, pentru mediul de afaceri și cel financiar.

În aceste condiții, FNGCIMM, a afirmat că va susține măsurile Guvernului României ce au că scop sprijinirea mediului de afaceri.

FNGCIMM poate acorda sprijin companiilor și sectorului financiar prin preluarea parțială a riscurilor de credit, facilitând în acest fel accesul la finanțare în condiții și la costuri cât mai avantajoase. Finanțarea investițiilor sau a activității curente a IMM-urilor, pe perioade scurte, medii sau lungi, se poate face solicitând băncilor partenere accesarea garanțiilor financiare oferite de FNGCIMM.

Procesul de acordare va fi simplu și rapid, pe baza aceleiași documentații solicitate la acordarea creditului, fară alte deplasări sau costuri suplimentare.

„Garanțiile financiare sunt instrumente anticiclice intens utilizate în atenuarea șocurilor economice asupra mediului antreprenorial, cu efecte semnificative în perioadele de criza și post-criza, iar din această perspectivă, îi asiguram pe toți beneficiarii și partenerii noștri că FNGCIMM oferă un parteneriat solid pentru continuarea activității companiilor. Transmitem același mesaj de susținere și pentru clienții noștri, care au achiziționat Prima Casa, Prima Mașină sau au accesat programul guvernamental, Investește în tine.”, a declarat directorul general FNGCIMM.

Sursa: FNGCIMM

Vizualizări: 263