Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se amână termenele de depunere a proiectelor în cadrul Orizont 2020!

În contexul pandemiei de COVID-19, Ministerul Cercetării și Inovării a transmis două noi actualizări produse în cadrul Programului Orizont 2020 (Horizon 2020), finanțat de Comisia Europeană.

Noi termene pentru apelurile H2020

Recenta escaladare a restricțiilor legate de COVID-19 împiedică o comunicare în timp real a partenerilor în consorțiu și finaliza unor propuneri de proiecte de excelență. Din acest motiv, Comisia Europeană, în dialog cu statele membre UE (online), a convenit ca pentru apelurile H2020 cu termene până în 15 aprilie, acestea să fie prelungite. Noile termene, pentru fiecare apel și subiect, vor fi publicate pe paginile web ale apelurilor.

De asemenea, apelul EIC-SMEInst-2018-2020 - Programul Orizont 2020: Instrumentul pentru IMM-uri - Apel de proiecte pentru afacerile inovatoare, ce avea termenul de depunere ieri, 18 martie 2020, a fost prelungit până mâine, 20 martie 2020.

Termenele de depunere sunt de tipul cut-off dates, următorul fiind în data de 19 mai 2020. 

Apelul care nu își modifică data limită este:

Mai multe detalii aici.

În acordul de grant H2020, poate fi invocată clauza referitoare la „forța majoră”, din cauza COVID-19?

Articolul 51 din MGA H2020 stabilește condițiile în care poate fi folosită clauza de forță majoră. „Forța majoră” se referă la un eveniment sau situație extraordinară și imprevizibilă, care este în afara controlului beneficiarilor și care îi împiedică să își îndeplinească obligațiile în cadrul acțiunii.

Dacă apare o astfel de situație, beneficiarii trebuie să informeze imediat Comisia / Agenția / Organismul de finanțare, care va examina, de la caz la caz, posibila aplicare a normelor de forță majoră. Mai mult, beneficiarii trebuie să ia imediat toate măsurile necesare pentru a limita orice daune datorate forței majore (de exemplu, încercarea de a anula biletul de avion, solicitarea rambursării de la asigurarea de anulare (dacă este cazul)).

Costurile vor fi eligibile dacă îndeplinesc condițiile generale de eligibilitate prevăzute la articolul 6 H2020 MGA, precum orice alte costuri suportate în cadrul acțiunii. De exemplu, dacă o întâlnire / eveniment nu poate avea loc din cauza forței majore, costurile de călătorie și cazare pot fi în continuare percepute pentru acțiunea H2020 dacă îndeplinesc condițiile de eligibilitate a costurilor, chiar dacă beneficiarul nu a călătorit și nu a luat parte la întâlnire / eveniment. Dacă forța majoră presupune costuri suplimentare pentru implementarea acțiunii, aceste costuri pot fi eligibile dacă este necesar pentru implementarea acțiunii (de exemplu, o conferință anulată este reorganizată ulterior). Cu toate acestea, valoarea maximă a subvenției nu poate fi crescută.

Mai multe detalii aici

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Programul Orizont 2020 & Facebook | Ministerul Cercetării şi Inovării 

Vizualizări: 510