Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Politica de coeziune: România va beneficia de peste 500 de milioane de euro pentru asigurarea accesului la apă curată și asistență medicală

Marți, 17 martie, Comisia Europeană a aprobat un pachet de investiții în valoare de peste 1,4 miliarde EUR din fonduri UE în 14 proiecte mari de infrastructură din 7 state membre, și anume Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia, România și Spania.

Proiectele acoperă mai multe domenii-cheie, cum ar fi mediul, sănătatea, transportul și energia, pentru o Europă mai inteligentă și cu emisii scăzute de carbon.

Asigurarea accesului la apă curată și la asistență medicală mai bună în România

486,6 milioane EUR din Fondul de coeziune vor asigura accesul la o mai bună apă potabilă și la tratarea adecvată a apelor reziduale, de care vor beneficia peste 400 000 de persoane din sud-vestul României. precum și prevenirea contaminării apelor subterane în județul Suceava, de care vor beneficia 220 000 de locuitori.

Apoi, conform comunicatului oficial, UE va investi 47 de milioane EUR din Fondul european de dezvoltare regională pentru a îmbunătăți calitatea și eficiența serviciilor medicale în regiunea de nord-est. Această investiție va fi în beneficiul a 90 000 de locuitori, arată comunicatul.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 132