Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 POAT: Instrucțiune privind stabilirea unor măsuri referitoare la implementarea proiectelor finanțate în contextul riscului de răspândire a COVID-19

AM POAT a publicat astăzi Instrucțiunea nr. 13 privind stabilirea unor măsuri referitoare la implementarea proiectelor finanțate în contextul riscului de răspândire a COVID-19.

Instrucțiunea reglementează posibilitatea de a continua implementarea proiectelor lucrând de la distanță.

Conform comunicatului oficial, AM POAT va amâna întâlnirile cu beneficiarii/partenerii în cadrul proiectelor, audiențele, precum și vizitele la fața locului și va menține legătura cu beneficiarii utilizând mijloacele de comunicare la distanță.

Activitățile din cadrul proiectelor care nu pot fi implementate în această perioadă folosind lucrul la distanță vor putea fi amânate prin acordul comun al AM POAT și beneficiarului.

Comunicatul arată că în urma unei analize interne, AM POAT va iniția modificări ale contractelor/ deciziilor de finanțare în vederea prelungirii perioadei de implementare a proiectelor a căror perioadă de implementare urmează să se încheie în următoarele 3 luni și pentru care nu este posibilă atingerea indicatorilor. Dacă această acțiune nu se poate realiza în contextul răspândirii infecției cu COVID-19, contractele/deciziile de finanțare se suspendă de comun acord până la încetarea stării de urgență decretate la nivel național.

Descarcă Instrucțiunea

Măsurile menționate de AM POAT se adăuga listei de informații furnizate de către autorități pentru beneficiarii de finanțări europene în contextul pandemiei de COVID-19:

  • Măsurile luate de Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dar și de AM Program Interreg România-Ungaria aici.
  • Măsurile propuse de Comisia Europeană în scopul atenuării daunelor financiare cauzate de virus aici

Sursa: MFE

Vizualizări: 137