Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Informare privind impactul măsurilor de prevenire a noului tip de coronavirus asupra proiectelor finanțate prin Europa Creativă

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a publicat o informare referitoare la impactul măsurilor de prevenire a noului tip de coronavirus asupra proiectelor finanțate prin Europa Creativă.

Dacă sunteți lider de proiect sau partener într-un astfel de proiect, recomandarea este să citiți informarea și, dacă este necesar, să contactați ofițerul de proiect desemnat din cadrul Agenției pentru detalii suplimentare.  

De asemenea, înainte de a lua legătura cu persoana de contact din partea EACEA, sunteți sfătuiți să parcurgeți cu atenție prevederile din contractul de finanțare al proiectului referitoare la forța majoră.

Reamintim apelurile deschise pentru organizațiile culturale și creative din cadrul Programului RO-Cultura: 

  1. Proiecte de traduceri literare (EACEA/05/2020). Apelul s-a deschis în 5 martie a.c. și este dedicat editurilor sau organizațiilor cu activitate editorială cu o vechime de minimum 2 ani care doresc să propună spre traducere un pachet de opere literare europene de înaltă calitate. Durata proiectelor trebuie să fie de maximum 24 de luni, iar grantul solicitat nu trebuie să depășească 100.000 €, reprezentând 50% din valoarea totală a bugetului eligibil.

Mai mult detalii despre apel aici.

Termen-limită de depunere a propunerilor: 5 mai 2020, ora 18:00 a României.

  1. Proiecte de cooperare cu și în Balcanii de Vest (EACEA/39/2019). Apelul pentru propuneri „Consolidarea cooperării culturale și a competitivității industriilor culturale și creative în Balcanii de Vest” este finanțat integral din Instrumentul pentru asistență în preaderare (IPA II), dar va fi implementat în conformitate cu regulile aplicabile Programului Europa Creativă.  Acesta vizează dezvoltarea unor proiecte de cooperare între statele membre UE și țările din regiunea Balcanilor de Vest: Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Kosovo, Muntenegru, Serbia. Statele eligibile din zona Balcanilor trebuie să fie principalii beneficiari ai apelului. Parteneriatele constituite trebuie să includă minimum 5 organizații, astfel: cel puțin 2 organizații din țări diferite din Balcanii de Vest și cel puțin 2 organizații din țări UE diferite. Se pot solicita între 100.000 € și 500.000 € per proiect, reprezentând 85% din valoarea bugetului total eligibil. Proiectele vor avea o durată cuprinsă între 24 și 48 de luni.

Mai mult detalii despre apel aici.

Apelul este deschis până în 31 martie a.c., ora 18:00 a României.

  1. Apelul „Bridging Culture and Audiovisual through Digital” (EACEA/28/2019). Vor fi finanțate proiecte-pilot care explorează  potențialul colaborărilor între cultură și audiovizual, inclusiv prin utilizarea noilor tehnologii, principalul obiectiv avut în vedere fiind înființarea Laboratorului de Creație și Inovare  în cadrul programului Europa Creativă 2021-2027. Acesta este cel de-al doilea apel de acest tip din cadrul componentei transsectoriale a programului, proiectele câștigătoare din 2019 fiind deja în implementare. Proiectele pot fi depuse de către un consorțiu format din minimum 3 organizații cu experiență în domenii diferite, inclusiv din sectorul audiovizual, provenind din statele participante la Europa Creativă. Acestea pot solicita minimum 300.000 € per proiect, reprezentând 60% din valoarea totală.

Mai mult detalii despre apel aici.

Termenul-limită de transmiterea a aplicațiilor este 14 mai 2020, ora 18:00 a României. 

  1. Apelul „Co-creation and Co-production scheme for the music sector” (EAC/S18/2019) se înscrie în acțiunea pregătitoare Muzica mișcă Europa și vizează identificarea și sprijinul a cel puțin 10 programe-pilot de coproducție și co-creație pentru compozitori și muzicieni care să faciliteze dezvoltarea repertoriului muzical european. Sunt eligibili aplicanți unici și consorții formate din minimum 2 entități provenind din țările care participă la programul Europa Creativă, Subprogramul Cultura. Se vor finanța proiecte cu o durată de până la 14 luni, iar granturile vor avea o valoare maximă de 50.000 €, respectiv 85% din buget.

Mai mult detalii despre apel aici.

Termenul de depunere a proiectelor este 30 martie a.c., ora 14:00 a României.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Biroul Europa Creativă România

Vizualizări: 207