Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul pentru dezvoltarea infrastructurii de termoficare în orașe, publicat în consultare!

AM POIM a lansat astăzi în consultare publică ghidul „Dezvoltarea infrastructurii de termoficare”, în urma revizuirii acestuia.

Ghidul a fost actualizat pentru a sprijini investițiile în rețele de termoficare centralizată din alte centre urbane care nu au fost preidentificate inițial, în scopul deschiderii unui nou apel în cadrul obiectivului specific 7.1. POIM.

Apelul, cu o alocare de 96 milioane euro fonduri europene, va finanța proiecte integrate de termoficare din orașe care nu au fost preidentificate inițial în cadrul Obiectivului Specific 7.1, cu respectarea condițiilor de finanțare din Program.

Ce se finanțează:

  • Modernizarea/ extinderea rețelelor termice primare şi secundare, inclusiv a punctelor termice din sistemele de alimentare cu energie termică prin implementarea tehnologiilor moderne, performante, care să îndeplinească toate cerințele actuale privind pierderile de căldură și de fluid și care să conducă la reducerea emisiilor de CO2; extinderea rețelelor de transport şi distribuție a energiei termice va fi finanțabilă doar în contextul în care rețeaua existentă a fost reabilitată integral, iar extinderea este justificată pentru a accentua sustenabilitatea sistemului;
  • Achiziționarea/ modernizarea echipamentelor necesare bunei funcționări a sistemelor de pompare a agentului termic;
  • Implementarea de Sisteme de Management Energetic (măsurare, control şi automatizare a SACET).

Descarcă ghidul

Propunerile și sugestiile pot fi trimise în termen de 15 zile calendaristice la adresa de e-mail secretariat.dgpim@fonduri-ue.ro sau la sediul din Șos. București-Ploiești, nr. 1 – 1B, Victoria Office  – Intrarea str. Menuetului, nr. 7, București.

Sursa: MFE

Documente
Ghid_POIM.rar
Vizualizări: 613