Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțare Regio pentru îmbunătățirea infrastructurii sociale, în municipiul Ploiești

Săptămâna trecută, a fost semnat contractul de finanțare aferent aplicației „Schimbare de destinație din casă parohială în cantină socială – servicii de îngrijire la domiciliu, consolidare, extindere cu scară exterioară și mansardare, împrejmuire teren”.

Demersul inițiat de Parohia „Buna Vestire”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Bucureștilor, își propune o îmbunătățire a calității infrastructurii serviciilor sociale din municipiul Ploiești, determinând astfel o creștere a gradului de acoperire cu servicii sociale pentru persoanele vârstnice vulnerabile. În vederea atingerii acestui obiectiv, prin efectuarea unor lucrări de consolidare, extindere, modernizare și dotare, casa parohială va deveni centru social de zi în cadrul căruia va funcționa o cantină socială și vor fi furnizate gratuit servicii sociale celor peste 100 de beneficiari.

Proiectul primește finanțare din Regio (Programul Operațional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1 „Investițiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale”, Obiectivul specific 8.3 – Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil: persoane vârstnice.

Proiectul are estimat un buget a cărui valoare totală este de 2.053.811,01 lei. Din aceștia, peste 1,4 milioane de lei reprezintă contribuția din Fondul European de Dezvoltare Regională, din bugetul național sunt alocate peste 600 de mii de lei, în timp ce beneficiarul asigură o cofinanțare de aproximativ 41 de mii de lei.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 115