Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Alocare mărită pentru regiunile mai puțin dezvoltate în cadrul apelului „Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă” aferent POCU

AM POCU a publicat ieri corrigendum la ghidul „Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie Romă, persoane din mediul rural”.

Modificările vizează actualizarea alocării financiare stabilite și contribuției proprii minime a solicitantului.

Alocare financiară suplimentată - Regiuni mai puțin dezvoltate

Alocarea dedicată atât regiunilor mai puțin dezvoltate, cât și regiunii dezvoltate București-Ilfov este de 93.000.000 euro (contribuție UE+contribuție RO).

Conform documentului, pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia) suma totală disponibilă era de 78.524.864,96 euro, iar în urma modificării a crescut la 82.497.299,31 euro.

Alocare financiară scăzută - Regiunea București-Ilfov

Conform documentului, pentru regiunea dezvoltată București-Ilfov, suma totală disponibilă era de 14.475.135,04 euro, iar în urma modificării a suferit o scădere, alocarea disponibilă fiind acum de 10.502.700,69.

Contribuția proprie minimă a solicitantului

Inițial, pentru proiectul finanțat, valoarea eligibilă a proiectului, contribuția privată proprie, cofinanțarea UE, asistența financiară nerambursabilă solicitată vor fi defalcate automat de sistemul informatic pe cele două tipuri de regiuni de dezvoltare (mai puțin dezvoltate/regiune mai dezvoltată) în baza unei pro-rată, respectiv: 15,56% - regiunea dezvoltată, 84,43% - regiuni mai puțin dezvoltate. 

Conform documentului, pro-rata a fost modificată astfel:

  • 11,29% - regiunea dezvoltată;
  • 88,70% - regiuni mai puțin dezvoltate.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 393