Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțare de maximum 1 milion de euro pentru IMMurile din trei regiuni: Se relansează apelul POR – 2.2!

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a relansat, astăzi, 2 martie, printr-un ordin, apelul de proiecte nr. POR/780 (2.2 – IMM) în regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia.

Relansarea are ca scop utilizarea alocării financiare rămase disponibile în cadrul PI 2.2, după primul apel de proiecte, după cum urmează:

  • Sud-Est: 27,94 milioane euro
  • Sud Muntenia: 38,67 milioane euro
  • Sud-Vest Oltenia: 17,97 milioane euro

Pentru regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Centru alocarea financiară a fost deja contractată în totalitate.

Proiectele pot fi depuse, exclusiv prin intermediul aplicației MySMIS, în perioada 04.05-04.06.2020.

Sunt eligibile doar investițiile ce urmează a fi implementate în regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia.

Pot solicita finanțare societățile care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural.

Investițiile eligibile pentru cofinanțare includ:

  • investiții finanțabile prin ajutor de stat regional: construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online;
  • investiții finanțabile prin ajutor de minimis: implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200.000 euro și maximum 1 milion euro.

Descarcă ghidul

Buget suplimentat pe apelul POR 2.2 adresat regiunilor de dezvoltare Nord-Est și Nord-Vest

În prezent este deschis apelul POR 2.2 Microîntreprinderi pentru regiunile de dezvoltare Nord-Est și Nord-Vest.

Conform comunicatului oficial, pentru apelul de proiecte PI 2.2.IMM – Relansare 2019 în regiunile Nord-Est și Vest (POR/694), datorită realocărilor efectuate în cadrul POR, bugetul apelului va fi suplimentat cu 61,18 milioane euro, astfel: 39,96 milioane euro pentru regiunea Nord-Est, respectiv 21,22 milioane euro pentru regiunea Vest.

Cererile de finanțare pot fi trimise până pe 24 martie 2020, ora 12:00.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Bugetul total alocat relansării PI 2.2.IMM, prin cele două apeluri de proiecte, este de 213,76 milioane euro.

Sursa: MLPDA

***

www.fonduri-structurale.ro are experiență în scrierea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, dobândită de-a lungul timpului în cadrul a numeroase proiecte de succes, coordonate atât din poziția de beneficiar, cât și din cea de consultant. Pentru mai multe detalii despre cum vă putem sprijini în depunerea unei cereri de finanțare în cadrul prezentului apel vă rugăm să ne scrieți la structuralcg@fonduri-structurale.ro.

Vizualizări: 10089