Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Secretar de stat MFE: Obiectivul României este atingerea unei rate de absorbție de 100% la sfârșitul actualei perioade de programare

Săptămâna trecută, secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru, a discutat într-o întâlnire cu ambasadorul Austriei la București, Isabel Rauscher, despre viitoarea perioadă de programare (2021-2027), respectiv: negocierile pe marginea Cadrului Financiar Multianual, prioritățile de investiții ale României, arhitectura instituțională propusă.

Comunicatul arată că arhitectura instituțională propusă de MFE pentru viitoarea perioadă de programare are la bază și modele de bune practici din alte State Membre cu experiență în utilizarea banilor europeni. Un astfel de model este Austria, în special în domeniul finanțării infrastructurii de transport, pe segmentele rutier, cale ferată, transport intermodal etc.

În cadrul discuțiilor, secretarul de stat în MFE a declarat faptul că obiectivul României este atingerea unei rate de absorbție de 100% la sfârșitul actualei perioade de programare, absorbția fondurilor alocate României pentru perioada 2014-2020 fiind o prioritate. 

Sursa: MFE

Vizualizări: 188