Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul „România te așteaptă”, versiunea actualizată a Diaspora Start Up, va fi lansat în curând cu o alocare propusă de 100.000 euro/proiect!

În cadrul unei ședințe de guvern din data de 13 februarie 2020, ministrul Fondurilor Europene a declarat că în perioada februarie-martie 2020 vor fi lansate 10 noi apeluri de proiecte în cadrul Programului Operațional Capital Uman. 

Conform declarațiilor ministrului Fondurilor Europene, valoarea apelurilor de proiecte este în jur de 250 de milioane de euro și sunt câteva categorii de beneficiari vizați.

Printre beneficiari se numără și diaspora, unde se intenționează să fie relansat apelul de proiecte într-o formă nouă, adaptată scopului pentru care va fi lansat apelul, respectiv de a asigura crearea de locuri de muncă şi oportunități de business pentru cei care sunt plecați în străinătate.

A doua categorie de beneficiari este cea a studenților în an terminal. Se dorește lansarea unui test pilot prin care se următește simularea înfinţării de startup-uri, mai ales în zonele tehnice.

Ieri, 27 februarie 2020, ministrul Boloș a făcut precizări referitoare la apelul adresat celor din diaspora. 

Referindu-se la viitorul apel de proiecte „România te așteaptă”, ministrul Fondurilor Europene a explicat că se intenționează majorarea valorii maxime a granturilor care vor fi acordate de la 40.000 euro, finanțarea maximă acordată în cadrul Diaspora Start-up (apel lansat în trecut) la 100.000 euro, pentru a genera un impact mai mare în economie.

Conform declarațiilor ministrului din data de 13 februarie, apelul urmează să fie lansat în perioada următoare.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 3866