Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Finanțări de până la 1 milion de euro în cadrul celui mai nou apel lansat în consultare publică adresat creșterii gradului de acoperire cu servicii sociale

AM POR a publicat în data de 24.02.2020 spre consultare publică Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor P.O.R.2020/8/8.1/8.3/C – apel 3, grup vulnerabil: „copii”.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale.

Prioritatea de investiție 8.1 sprijină investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale.

Finanțarea disponibilă în cadrul acestui apel se adresează furnizorilor de servicii sociale, singuri sau în parteneriat, ce propun proiecte privind dezinstituționalizarea copiilor din centrele de plasament pe care urmează să le închidă.

Valoarea minimă a unui proiect este de 200.000 euro, iar cea maximă de 1 milion euro.

A fost precizat faptul că ghidul a fost revizuit în urma închiderii primelor două apeluri dedicate grupului vulnerabil „copii”, pentru relansarea celui de-al treilea apel fiind necesară modificarea criteriilor de eligibilitate.

Descarcă ghidul

Eventualele observații și propuneri pot fi transmise în format editabil, la adresa info@mdrap.ro în termen de 5 zile de la publicarea documentului pe site (29 februarie 2020, ora 24:00).

Sursa: AM POR

Vizualizări: 3033