Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi autobuze hibrid și străzi modernizate în Reghin, județul Mureș prin fonduri Regio

Conform comunicatului oficial, municipalitatea din Reghin este la cel de-al treilea contract de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 semnat într-un interval de doar două luni.

După ce în decembrie 2019 au fost semnate proiectele pentru construirea unei noi creșe și modernizarea unei grădinițe, de această dată este vorba despre o inițiativă importantă pentru întreaga comunitate. Prin Axa Prioritară 3 a Programului Regio, pe Obiectivul Specific 3.2, pentru reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă, se vor achiziționa 10 autobuze hibrid noi și moderne, fiind reabilitați și peste 4 km de străzi urbane, inclusiv mai mult de 3,5 km trasee pietonale, cu o sumă totală de 31,7 milioane lei.

În Reghin se vor investi fonduri europene pentru asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători și pentru îmbunătățirea condițiilor în vederea utilizării modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu autoturisme și a emisiilor CO2 provenit din transport. Proiectul „Asigurarea mobilității în municipiul Reghin, județul Mureș” urmărește dezvoltarea mobilității urbane prin schimbarea accentului, de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor și a autobuzelor vechi, la mobilitatea bazată pe mersul pe jos, la utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, la utilizarea transportului public de înaltă calitate și eficiență, concomitent cu utilizarea unor categorii de vehicule nepoluante.

Cererea de finanțare pentru proiectul ”Asigurarea mobilității în municipiul Reghin, județul Mureș” își propune achiziționarea a 10 autobuze hybrid, modernizarea infrastructurii rutiere aferente traseelor utilizate de mijloacele de transport public de călători, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea numărului de pasageri transportați în oraș cu mai mult de 125%, în termen de 36 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Valoarea totală a proiectului este de 45.743.990,64 lei, din care peste 42,7 milioane lei (adică mai mult de 9,33 milioane euro) sunt fonduri nerambursabile, peste 3 milioane lei provenind din contribuția beneficiarului, la cheltuielile eligibile și neeligibile. Data limită pentru finalizarea proiectului este prevăzută la sfârșitul anului 2023. 

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 148