Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFE: A fost semnat Acordul de servicii de asistență tehnică pentru implementarea POIM

Conform unui comunicat oficial emis ieri, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și vice-președintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Andrew McDowell au marcat joi semnarea Acordului de servicii de asistență tehnică (Project Advisory Support Service Agreement – PASSA).

Acesta este al treilea acord de asistență tehnică cu BEI. Apelăm în continuare la echipa de experți și consultanți pentru a asigura buna implementare a Programului Operațional Infrastructură Mare  și utilizarea fondurilor europene alocate acestui program în actuala și în viitoarea perioadă de programare”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Conform comunicatului, semnarea Acordului de servicii de asistență tehnică (Project Advisory Support Service Agreement – PASSA) în valoare de 20 milioane euro va susține implementarea Programului Operațional Infrastructură Mare, prin:

  • Asigurarea unui ritm de implementare a proiectelor care să conducă la utilizarea tuturor fondurilor disponibile;
  • Sprijinirea beneficiarilor în fazarea proiectelor majore;
  • Pregătirea portofoliilor de proiecte pentru noua perioadă de programare (2021-2027);
  • Îndeplinirea condițiilor necesare pentru rambursarea investițiilor care vor fi realizate în sectoarele finanțate din POIM în timpul viitoarei perioade de programare (2021 – 2027);
  • Promovarea măsurilor strategice (legislative, administrative etc.) pentru a stimula investițiile în infrastructură etc.

Vor beneficia de serviciile de asistență tehnică Ministerul Fondurilor Europene, Organismul Intermediar Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și beneficiari POIM.

Acordul este finanțat din Programul Operațional Asistență Tehnică. Documentul a fost semnat în data de 30 decembrie 2019, iar Banca Europeană de Investiții va furniza servicii de asistență tehnică până în decembrie 2023.

Sursa: MFE

Vizualizări: 437