Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

150 milioane euro bani europeni pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Conform unui comunicat oficial, se pregătește un proiect cu finanțare din fonduri nerambursabile pentru modernizarea, reluarea producției de vaccin și dezvoltarea de noi produse farmaceutice în Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Oficialii au efectuat o vizită de lucru la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, unde au discutat cu specialiștii despre posibilitatea dezvoltării unor ample proiecte de cercetare care pot fi finanțate din fonduri europene, precum și despre identificarea componentei inovatoare, strategice și competitive pe care o poate pune la dispoziție Institutul.

Pentru acest proiect de interes național, România poate atrage 150 milioane euro, cu ajutorul cărora Institutul Cantacuzino va putea să-și extindă capacitatea de cercetare-dezvoltare la nivel de laborator cu două noi unități tehnologice complexe. Cercetătorii își vor desfășura activitatea într-un spațiu nou, modern, cu o suprafață de 7000 mp. Activitatea dezvoltării vaccinurilor va fi corelată cu cea de cercetare și dezvoltare farmaceutică, la finalul proiectului Institutul urmând să fie capabil să producă vaccin gripal tetravalent și să creeze oportunități de dezvoltare de noi produse farmaceutice.

În viitoarea perioada de programare, țara noastră va avea la dispoziție 8 miliarde euro pentru componenta de cercetare și dezvoltare.

Sursa: MFE

Vizualizări: 327