Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

8,37, respectiv 66,4 milioane euro solicitate spre rambursare în cadrul POC și POIM

Conform unui comunicat oficial emis de Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate a transmis Autorității de Certificare din Ministerul Finanţelor Publice o declarație de cheltuieli în valoare de 8,37 milioane euro, iar Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare a transmis Autorității de Certificare din Ministerul Finanţelor Publice două declarații de cheltuieli în valoare de 78,83 milioane euro.
POC

Până în prezent, pentru proiecte derulate prin acest Program, Comisia Europeană a rambursat României 303,7 milioane euro din totalul de 345,7 milioane euro transmise spre decontare. Numai în data 30 decembrie 2019 au fost rambursate 29,4 milioane euro.

Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor de competitivitate derulate prin POC. Programul are o alocare financiară de aprox. 1,3 miliarde euro.

POC susține investiții care răspund nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) și în Tehnologia Informației și a Comunicațiilor (TIC). Aceste intervenții orizontale în economie și societate generează creștere și sustenabilitate.

POIM

Prima declarație are o valoare totală 59,3 milioane euro, dintre care 50,4 milioane euro din Fondul de Coeziune. Cea de-a doua declarație are o valoare eligibilă totală de 19,5 milioane euro, dintre care 16 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Astfel, sumele eligibile pentru a fi solicitate spre rambursare Comisiei însumează 66,4 milioane euro.

Până în prezent, pentru proiecte derulate prin acest Program, Comisia Europeană a plătit României 2,75 miliarde euro.

Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor de transport, mediu și energie. POIM beneficiază de o alocare de 10,84 mld. euro, din care 6,93 mld. prin Fondul de Coeziune şi 2,28 mld. Prin Fondul European de Dezvoltare Regională, la care se adaugă o cofinanţare totală de cca. 1,63 miliarde euro.

Sursa: Facebook MFE

Vizualizări: 146