Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

În perioada 2021-2027, România va beneficia de asistență financiară comunitară nerambursabilă pentru dezvoltarea de programe și proiecte de cooperare teritorială europeană

Joi, 23 ianuarie, a avut loc, la Vârșeț (Serbia), cea de-a doua întâlnire a Grupului comun de lucru pentru programare, în vederea pregătirii viitorului Program de cooperare transfrontalieră la granița româno-sârbă, aferent perioadei de programare 2021-2027.

Grupul de lucru cuprinde reprezentanți de la nivel național, regional și local din domeniile preconizate a primi finanțare prin viitorul program şi are atribuții în planificarea strategică la nivelul ariei eligibile și în identificarea nevoilor de finanțare pentru perioada 2021-2027.

Conform comunicatului, în cadrul acestei întâlniri au fost prezentate modificările aduse analizei teritoriale, analiza SWOT și capitolul referitor la comunicare și vizibilitate propus a fi introdus în viitorul Program de cooperare transfrontalieră. De asemenea, recomandările evaluării de program realizate pentru perioada 2014-2020 au fost discutate și asumate în vederea punerii lor în practică, cu scopul simplificării implementării proiectelor în perioada post-2020.

Cu ocazia acestei reuniuni, a fost luată decizia referitoare la obiectivele de politică și cele specifice care vor primi finanțare prin Programul de cooperare transfrontalieră la granița româno-sârbă în perioada 2021-2027.

În perioada 2021-2027, România va beneficia de asistență financiară comunitară nerambursabilă pentru dezvoltarea de programe și proiecte de cooperare teritorială europeană, având ca scop dezvoltarea echilibrată a întregului teritoriu comunitar, prin încurajarea cooperării și schimbului de bune practici între regiunile Uniunii Europene, precum și pentru cooperarea cu statele terțe.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 243