Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
fonduri-structurale.ro lansează o nouă inițiativă de finanțare: Peste 1 milion de euro pentru antreprenoriat social!

fonduri-structurale.ro lansează o nouă inițiativă de finanțare: Peste 1 milion de euro pentru antreprenoriat social!

Vrei să pornești un business „altfel”? fonduri-structurale.ro te ajută să faci primii pași în antreprenoriatul social!

Punem la dispoziție finanțare, training și alte forme de sprijin (consiliere, mentorat, networking și promovare) pentru o nouă generație de antreprenori în România.

Dacă ai o idee de afaceri focalizată pe impactul social, dacă urmărești mai degrabă rezolvarea unei probleme la nivelul comunității sau societății decât obținerea de profit, atunci această oportunitate ți se potrivește la fix. Alătură-te acceleratorului nostru de afaceri sociale Social Start-Up, iar noi te ajutăm să:

1. Înțelegi mai bine ce înseamnă antreprenoriatul social și de ce ar trebui să îl consideri ca opțiune de carieră și de dezvoltare

În următoarea perioadă îți stăm la dispoziție atât online, cât și offline, cu răspunsuri la întrebările pe care le ai cu privire la antreprenoriatul social și oportunitățile pe care le oferim prin Social Start-Up.

Dacă dorești să participi la întâlnirile pe care le vom organiza, ne poți trimite datele tale de contact (prenume și nume, localitate și județ, telefon și email) pe antreprenoriat@fonduri-structurale.ro și mențiunea că ești interesat/ă de Social Start-Up și te vom ține la curent cu activitățile proiectului.

2. Îți structurezi ideile într-un plan de afaceri

Începând cu luna martie 2020 vom organiza cursuri de antreprenoriat social, cu certificare în conformitate cu Ordonanța nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților, pentru 101 persoane, în cadrul cărora îți vei putea organiza și structura ideile într-un plan de afaceri. Cursurile sunt gratuite!

Poți aplica dacă:

  • Ai domiciliul sau reședința (viză de flotant) în oricare localitate cu excepția Bucureștiului și celor din județul Ilfov.
  • Ai o idee de afacere socială în domeniul non-agricol, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.
  • Ai cel puțin studii medii absolvite (liceu).
  • Nu ai mai participat la cursuri de „Antreprenor în economia socială” sau „Manager întreprindere socială” finanțate din fonduri nerambursabile.
  • Nu faci parte din categoia de tineri NEETs (tinerii NEETs sunt tinerii sub 24 de ani inclusiv care nu urmează o formă de învăţământ, nu sunt angajați și nu sunt cuprinși într-un program de formare profesională).

3. Găsești finanțare

Chiar în cadrul acceleratorului nostru oferim finanțare de maxim 100.000 de euro/afacere! În a doua jumătate a acestui an, după finalizarea cursurilor, vom organiza o competiție de planuri de afaceri în urma căreia vom selecta 11 antreprenori și afacerile sociale propuse de aceștia.

4. Îți îmbunătățești abilitățile de antreprenor

Dacă te vei număra printre antreprenorii selectați în urma competiției, vei intra într-un program de consiliere și mentorat personalizate pentru începerea și dezvoltarea afacerii.

5. Pornești și să dezvolți afacerea

Te sprijinim pe tot parcursul înființării afacerii și implementării planului de afaceri. Îți vom fi alături nu doar ca finanțator, ci și ca partener și sprijin constant astfel încât să-ți atingi obiectivele sociale și de business și să utilizezi finanțarea în bune condiții.

6. Găsești noi oportunități

Creștem deja o comunitate de peste 160 de start-up-uri pe care le sprijinim și finanțăm prin programele de accelerare pe care le derulăm în prezent pe care o vom completa cu peste 30 de afaceri sociale în următorul an.  La acestea se adaugă rețeaua de experți și afaceri cu care suntem în contact prin inițiativele fonduri-structurale.ro și comunitățile antreprenoriale și profesionale din care facem parte.

Scopul nostru este să dezvoltăm o comunitate antreprenorială vibrantă și să ne conectăm cu toții într-un ecosistem funcțional și generator de noi oportunități și idei!

Câteva detalii despre activitatea noastră în 2019 găsești AICI.

Ți-am stârnit interesul?

Ne poți contacta pe email la antreprenoriat@fonduri-structurale.ro și poți afla mai multe despre proiect la www.fonduri-structurale.ro/social-startup.

Ne-ar plăcea să ne împrietenim și în social media! Ne găsești pe:

    

***

 „Social Start-Up” este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale – Solidar Start-Up”.

Proiectul este implementat de fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL) și are o durată de 36 de luni, desfășurându-se în perioada 1 octombrie 2019-30 septembrie 2022.

Detalii:

  • Valoarea totală eligibilă a proiectului: 7.265.165,17 lei, din care 7.156.215,94 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă.
  • Suma totală a finanțărilor acordate în cadrul proiectului sub formă de ajutor de minimis pentru înființarea de întreprinderi sociale noi: 5.086.180,00 lei (circa 100.000 euro/afacere).
  • Principalele rezultate așteptate:
    • 101 persoane instruite în tematica antreprenoriatului social (cursuri certificate de „Antreprenor în economie socială” și „Manager întreprindere socială”),
    • 1 concurs de planuri de afaceri derulat si minimum 11 planuri de afaceri selectate în vederea finanțării,
    • 11 întreprinderi sociale înființate și 11 antreprenori sociali sprijiniți prin finanțare și activități suport (finanțare, formare, consiliere și mentorat),
    • 55 locuri de muncă create de întreprinderile sociale înființate (cca. 5 locuri de muncă/afacere).

Vizualizări: 5922