Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#savethedate EYE2020: Eveniment dedicat tinerilor pasionați de climă, oportunități pentru tineri sau de viitorul Europei. Înscrierile sunt deschise

La fiecare doi ani, mii de tineri europeni se reunesc la Strasbourg în cadrul Evenimentului tineretului european (EYE) pentru a-și împărtăși ideile pentru viitorul Europei. EYE oferă tinerilor o șansă de a-și face vocea auzită în democrația europeană. Aproape 9.000 de europeni cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani își vor împărtăși ideile despre viitorul Europei și le vor dezbate cu eurodeputații.

Tema, subiectele de interes și activitățile evenimentului

Tema e „Viitorul este acum”, iar în program se află clima, migrația, Brexit, educația, tehnologia și sănătatea. Programul va include activități sportive și un eveniment special pentru tinerii jurnaliști.

Ideile prezentate în cadrul evenimentului vor fi reunite într-un raport și împărtășite cu eurodeputații. Cele mai importante idei vor fi prezentate și discutate cu comisiile parlamentare în timpul „ședințelor de tineret” din toamna anului 2020.

Când și unde

Anul acesta va avea loc a patra ediție a evenimentului, pe 29-30 mai, la Strasbourg. 

Cum te înregistrezi

Înregistrează-te în perioada 10 ianuarie - 29 februarie 2020. Nu trebuie decât să reunești un grup de minim 10 participanți și să completezi formularul online.

Evenimentul este deschis tuturor europenilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Participarea este gratuită, dar participanții trebuie să acopere propriile costuri de transport, cazare și masă.

Concurs foto pe Instagram

Participă la concursul de fotografie pe Instagram și poți câștiga o invitație la EYE.

Distribuie o fotografie cu sloganul „Viitorul este acum”, etichetează @europeanparlament, @ep_eye și adăugă hashtag-ul #eye2020, apoi spune care este cel mai important lucru pentru tine și pe ce crezi că ar trebui să se concentreze UE. 

Vor fi alesi patru câștigători și un al cincilea câștigător va fi ales dintre cele mai apreciate fotografii republicate pe contul Parlamentului. Toți cei cinci câștigători vor fi invitați la EYE2020, la Strasbourg.

Concursul se desfășoară între 10 ianuarie și 2 martie 2020

Sursa: Parlamentul UE

***

Începând de astăzi, pe www.fonduri-structurale.ro veți găsi o nouă funcționalitate care să vă permită să urmăriți toate evenimentele identificate de noi: la click pe hashtag-ul „#savethedate” din titlul știrilor relevante veți fi trimiși către o pagină care va agrega toate evenimentele care au loc în perioada următoare.

Vizualizări: 360