Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UPDATE: AM POR a lansat în consultare publică ghidul aferent Operațiunii C - IMM sau IMM în parteneriat cu entitățile de inovare și transfer tehnologic (ITT) pentru investiții de transfer tehnologic, prioritatea de investiţie 1.1

AM POR a publicat astăzi, 7 ianuarie 2020, pentru consultare publică, Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Axei 1 „Promovarea transferului tehnologic” Prioritatea de investiție 1.1, C - IMM sau IMM în parteneriat cu entitățile de inovare și transfer tehnologic (ITT) pentru investiții de transfer tehnologic.

Ghidul a fost revizuit în urma unor etape de consultări cu OIPOR, ca urmare a finalizării etapei de contractare și soluționare a contestațiilor aferente apelului POR 2017/1/1.1.C/1, aprobat prin ordinul Ordinul ministrului delegat pentru fonduri europene nr. 7251/21.12.2017.

Pentru relansarea acestuia este necesară modificarea criteriilor de eligibilitate datorită includerii opționale a parteneriatului dintre IMM și ITT la depunerea cererii de finanțare, ca urmare a comentariilor și solicitărilor din partea OIPOR.

Ghidul, în forma actuală propus spre consultare publică, implementează o serie de măsuri, printre care:

  • transformarea apelulului din competitiv în necompetitiv;
  • clarificarea tipului de investiție care se dorește a fi finanțată prin transfer tehnologic prin impunerea limitărilor necesare pentru a se evita achiziția exclusivă de echipamente performante;
  • includerea posibilității completării cererilor de finanțare;
  • realizarea etapei de conformitate administrativă și eligibilitate pe bază de declarații și verificarea propiu-zisă a documentelor în etapa de precontractare/contractare.

Eventualele observații asupra ghidului propus se vor transmite la adresa de e-mail info@mdrap.ro, până la data de 15.01.2020, ora 12.00, conform site-ului www.inforegio.ro. Observațiile și comentariile acceptate se vor regăsi în forma finală a ghidului specific.

Conform comunicatului oficial, nu se va răspunde la solicitările transmise de către potențialii solicitanți care implică analize privind încadrarea în prevederile ghidului specific, respectiv privind respectarea criteriilor de conformitate/eligibilitate.

AMPOR va realiza respectivele verificări numai pentru solicitanții la finanțare, ulterior deschiderii apelului de proiecte.

Descarcă ghidul

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 1873