Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFIR: Numărul proiectelor depuse în cadrul sesiunilor active de depunere online aferente PNDR 2014-2020

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat o situație privind fondurile alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală(PNDR) 2020 pentru sesiunile active cu depunere online.

În tabel sunt menționate submăsurile următoare:

  • sM 4.2 GBER MINIMIS* - Sprijin pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectelor de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole aferente submăsurii 4.2;
  • sM 4.2.a - Sprijin pentru investiții în procesarea / marketingul produselor din sectorul pomicol:
    • 4.2 a - Sector creare unități de procesare;
    • 4.2 a - Sector dezvoltare și modernizare unități de procesare;
  • sM 6.3 - Ajutor pentru începerea activității acordat pentru dezvoltarea fermelor mici:
    • 6.3 - Sector zonă montană;
    • 6.3 - Sector zonă normală inclusiv ITI.

Proiecte depuse

Datele furnizate de AFIR arată că numărul cel mai mare de proiecte depuse este regăsit în cadrul submăsurii 6.3 - Sector zonă normală inclusiv ITI, cu un număr de 2447 de proiecte depuse, fiind urmat de Sector zonă montană cu 1190 proiecte depuse.

Submăsura 4.2a - Sector dezvoltare și modernizare unități de procesare a fost închisă în luna noiembrie, cu un număr de 39 de proiecte depuse.

8 proiecte au fost depuse în cadrul sM 4.2 GBER MINIMIS, fiind urmată de sM 4.2a - Sector dezvoltare și modernizare unități de procesare cu 5 proiecte depuse.

*Menționăm faptul că sesiunea de depunere aferentă sM 4.2 GBER a fost prelungită până la data de 30 iunie 2020. Pentru mai multe detalii, click aici.

Conform AFIR:

  • Valoarea fondurilor disponibile prin PNDR 2020 se actualizează atât cu valoarea echivalentă a proiectelor depuse, cât și cu valoarea echivalentă a proiectelor retrase în cadrul sesiunilor deschise;
    • Astfel, pot apărea situații în care fondurile disponibile pentru o anumită submăsură să scadă, în funcție de proiectele depuse la nivel național, sau să crească în cazul în care sunt retrase proiecte din sistem de către solicitanții de fonduri europene nerambursabile.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră aferentă PNDR 2014-2020.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursă date și tabel: AFIR

Vizualizări: 532