Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Încep lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanța. Termenul de finalizare este 2020

Vineri, 20 decembrie, a fost semnat contractul pentru „Consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța''.

Felicit CNI şi pe toţi cei implicaţi pentru stăruinţa cu care s-au luptat ani de zile pentru ca această clădire simbol a României şi a Constanţei să fie scoasă din degradare şi pusă în valoare pentru turiştii români şi străini. În 2 ani, Cazinoul din Constanţa va redeveni perla litoralului Mării Negre”, a declarat ministrul Ion Ştefan.

Valoarea contractului este de 56.627.697,09 lei cu TVA. Durata contractuală de realizare a investiției este de 30 luni (din care 3 luni dedicate activității de proiectare).

Începută acum mai bine de 100 de ani, fascinanta poveste a Cazinoului din Constanța începe azi un nou capitol. Am așteptat acest moment încă din anul 2011, de când am preluat acest proiect și CNI își ia acum angajamentul ca, la sfârșitul lucrărilor, să predea cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre”, a afirmat Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții S.A., societate care funcționează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, și prin intermediul căreia se vor realiza lucrările de consolidare și reabilitare.

În cadrul contractului se vor executa lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în țara noastră.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 180