Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Grădinița cu Program Prelungit din localitatea Drajna de Jos, județul Prahova va fi modernizată cu fonduri Regio

În data de 10 decembrie a fost semnat contractul de finanțare aferent aplicației „Modernizare, dotare și construire anexă tehnică Grădinița cu Program Prelungit, Drajna de jos, județul Prahova”.

Proiectul este finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio), în cadrul Axei prioritare 10 - „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 - „Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, Obiectiv specific 10.1 „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar, Operațiunea A.

Cu sprijinul finanțării Regio, autoritățile locale își propun să crească gradul de participare la nivelul educației timpurii și al calității infrastructurii de educație preșcolară din comună. Astfel, dotarea sălilor de clasă cu mobilier corespunzător și cu aparatură tehnică modernă, precum și construirea unui spațiu adecvat centralei termice vor asigura, pentru elevii și cadrele didactice din comună) un cadru optim pentru desfășurarea procesului educațional prin care se urmărește formarea unei generații bine pregătite și reducerea riscului de părăsire timpurie a sistemului.

Cererea de finanțare are o valoare totală de 1.066.174,35 lei, din care aproape 880.000 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproximativ 135.000 de lei este contribuția de la bugetul de stat, în timp ce beneficiarul asigură o cofinanțare de peste 20.000 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 39 de luni, începând cu 1 martie 2017.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 57