Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Și în perioada 2021-2027, România va beneficia de asistență financiară comunitară nerambursabilă pentru cooperarea transfrontalieră cu Serbia

Miercuri, 4 decembrie, a avut loc, la Timișoara, prima întâlnire a Grupului comun de lucru pentru programare, în vederea pregătirii viitorului Program de cooperare transfrontalieră la granița româno-sârbă, aferent perioadei de programare 2021-2027.

Grupul de lucru cuprinde reprezentanți de la nivel național, regional și local din domeniile preconizate a primi finanțare prin viitorul program, şi are atribuții în planificarea strategică la nivelul ariei eligibile și în identificarea nevoilor de finanțare pentru perioada 2021-2027.

În cadrul acestei întâlniri, au fost prezentate concluziile procesului de consultare a actorilor-cheie, obiectivele generale și specifice pentru perioada post-2020 corelate cu analiza teritorială, opțiunile Privind adoptarea costurilor simplificate și au fost aprobate regulile de procedură ale grupului comun de lucru, precum și colectarea ideilor de proiecte majore de infrastructură și cele de importanță strategică până la 1 martie 2020, pe baza unor modele adoptate în cadrul reuniunii.

În perioada 2021-2027, România va beneficia de asistență financiară comunitară nerambursabilă pentru dezvoltarea de programe și proiecte de cooperare teritorială europeană, având ca scop dezvoltarea echilibrată a întregului teritoriu comunitar, prin încurajarea cooperării și schimbului de bune practici între regiunile Uniunii Europene, precum și pentru cooperarea cu statele terțe.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a organizat consultări cu actorii-cheie, în cadrul unor întâlniri de lucru organizate în aria Programului.

Toate documentele de interes public referitoare la următorul Program pot fi găsite aici, instituțiile interesate fiind invitate în continuare să formuleze propuneri sau observații până la data de 1 martie 2020, la adresa ipacbc[@]brct-timisoara.ro și romania-serbia[@]mdrap.ro.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 273