Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Corina Crețu: În pofida tuturor eforturilor mele și ale celor cu care am lucrat la Comisia Europeană, gradul de absorbție din România rămâne foarte scăzut

Ieri, Corina Crețu, fost Comisar European pentru Politică Regională, a făcut publică o postare cu privire la situația în care se află România în prezent referitor la gradul scăzut de absorbție al fondurilor europene.

În perioada de programare 2014-2020, am aprobat pentru România peste 60 de proiecte majore - incluse în Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), Programul Operaţional Regional (POR) şi Programul Operaţional Competitivitate (POC). Mai mult decât atât, pentru perioada 2007-2013, am aprobat aproape 20 de proiecte retrospective, în valoare de 1,3 miliarde EUR.

Pentru perioada 2014-2020, România beneficiază de fonduri în valoare de aproape 31 de miliarde EUR. Din păcate, în ciuda semnalelor mele de alarmă, în pofida tuturor eforturilor mele și ale celor cu care am lucrat la Comisia Europeană, gradul de absorbție rămâne foarte scăzut, de doar 28% conform datelor oficiale ale Comisiei Europene.

Sper să înțelegem plus-valoarea pe care o aduce nu doar economiei, ci și vieții fiecărui cetățean aceste fonduri care ni se cuvin, dar pe care încă le-am folosit insuficient.

Sursa: Facebook Corina Crețu

Vizualizări: 190