Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ce răspuns a transmis AM POCU la punctul de vedere al fonduri-structurale.ro privind condițiile de acordare a tranșei a doua a subvențiilor pentru startup-uri

Prin publicarea notei 82980/22.10.2019, AM POCU a introdus condiții suplimentare față de cele precizate în Ghidul Solicitantului pentru acordarea tranșei a doua a subvențiilor pentru cele peste 8600 de startup-uri finanțate prin intermediul apelurilor România Start-up Plus și Diaspora Start-up. Fonduri-structurale.ro a semnalat impunerea acestor condiții cu efecte potențial negative asupra startup-urilor printr-un punct de vedere transmis AM POCU la finalul lunii octombrie.

Ieri, 2 decembrie 2019, Autoritatea de Management a POCU a transmis un răspuns la aspectele semnalate fonduri-structurale.ro. Potrivit răspunsului:

  • „dovedirea încasării veniturilor” este solicitată de AM POCU pentru „prevenirea posibilelor nereguli/fraude”. Fonduri-structurale.ro a explicat în punctul de vedere transmis faptul că această cerință impusă mult după semnarea contractelor de subvenție va defavoriza antreprenorii care au drept clienți companii mari și autorități ale statului a căror practică obișnuită este plata facturilor la 30-60 de zile;
  • „planurile de afaceri pot fi completate cu coduri CAEN secundare care să reflecte activitățile conexe ale start-upului numai în situația în care obiectele de activitate aferente acestor coduri există deja în planul de afaceri aprobat”. Potrivit răspunsului AM POCU, în acest caz se impune încheierea unui act adițional la contractul de subvenție, pentru clarificarea legăturii dintre obiectul/obiectele de activitate din planul de afaceri aprobat și codurile CAEN (principal și secundare) ale firmei nou înființate.

Descarcă punct de vedere fonduri-structurale.ro (transmis pe 29 octombrie 2019 către AM POCU)

Descarcă răspuns AM POCU

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1920