Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Europa Creativă la București: Înscrieri la Forumul resurselor pentru organizații culturale

Biroul Europa Creativă România organizează cea de-a treia ediție a Forumului resurselor pentru organizații culturale, un eveniment anual care își propune să contribuie la creșterea capacității operatorilor români de a dezvolta proiecte culturale europene viabile și sustenabile.

Reuniunea de anul acesta se va axa pe prezentarea unor bune practici de cooperare sprijinite prin Subprogramul Cultura în perioada 2014-2019, a oportunităților de finanțare pentru proiectele transnaționale cu Balcanii de Vest și a viitoarelor priorități Europa Creativă după 2020.

Cinci organizații românești lidere sau partenere în acțiuni de cooperare culturală europeană cu mai multe țări își vor prezenta proiectele, diferite ca amploare, structură a parteneriatului și arii tematice vizate (patrimoniu cultural, teatru, biblioteci, carte și lectură, artă și știință, artă și dezvoltare urbană): Fundația Transylvania Trust (Cluj-Napoca), Muzeul Național al Țăranului Român (București), Teatrul Dramatic ”George Ciprian” (Buzău), Asociația Centrul Cultural Clujean (Cluj-Napoca), Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” (Ploiești).

Reprezentanții acestor organizații  vor vorbi despre experiența lor în implementarea proiectelor Europa Creativă, avantajele cooperării și ale parteneriatului cu dimensiune europeană, beneficiile organizației și ale echipei de proiect în urma implementării, dar și rezultatele și impactul acțiunilor. Participanții interesați să acceseze această finanțare după 2020 vor avea, astfel, ocazia să adreseze întrebări și să beneficieze de sfaturi practice privind derularea unui proiect de cooperare culturală Europa Creativă.

Descarcă programul evenimentului

Informațiile privind locul desfășurării evenimentului în București vor fi comunicate după înscrierea participanților. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Persoanele interesate sunt invitate să se înregistreze aici, până cel târziu în data de 8 decembrie. Numai cei care s-au înscris în prealabil vor putea participa.

Pentru detalii suplimentare puteți contacta telefonic organizatorii la numărul 021.316.6061 sau în scris la adresa cultura@europa-creativa.eu. Persoană de contact: Bianca Floarea.

Vizualizări: 124