Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: Au fost transmise către Comisia Europeană contracte de finanțare în valoare de 160 milioane de euro

Conform unui comunicat oficial, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractele de finanțare în cadrul POIM 2014-2020 pentru o serie de proiecte care contribuie la atingerea țintelor de absorbție aferente anului 2019.

A fost transmis către Comisia Europeană proiectul major de realizare a centurii de ocolire a municipiului Bacău, la profil de autostradă, cu o valoare totală de 968.781.763 RON din care contribuția UE este de 689.436.848 RON. Proiectul reprezintă practic prima secțiune a viitoare autostrăzi de pe coridorul Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Suceava-Pașcani.

În sectorul feroviar, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată Cluj” în valoare totală de 62.534.057 RON și o finanțare UE de 38.330.345 RON. Proiectul vizează reabilitarea structurilor de cale ferată aparținând Regionalei de cale ferată Cluj, contribuind astfel la creșterea vitezei de circulație a trenurilor precum și la sporirea gradului de siguranță a transportului pe calea ferată.

 În sectorul naval a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Amenajarea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene în regim de bac între localitățile Isaccea-Orilovka (RO-UK)” cu o valoare totală de 6.889.997 RON și o finanțare UE de 4.649.837 RON.

Potrivit comunicatului oficial, prin semnarea acestor contracte de finanțare, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport, a creat posibilitatea rambursării din fonduri europene  a cheltuielilor efectuate până în acest moment  în cadrul acestor proiecte, cheltuieli în valoare de aprox. 160 mil. euro.

Sursa: MTIC

Vizualizări: 92