Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea cu bani europeni

Contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009 – 2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – Etapa III” a fost semnat marți, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, de către secretarul de stat Carmen Moraru și primarul orașului Oradea, Ilie Bolojan.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 20120 (POIM) și are o valoare de 133,97 mil. lei (din care 113,87 fonduri europene).

Demersul, propus de Primăria Municipiului Oradea, reprezintă continuarea a două proiecte anterioare, finanțate din POS Mediu și POIM, având drept obiectiv finalizarea reabilitării rețelei de transport și modernizarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică Oradea (SACET).

De investiția asigurată prin contractul de finanțare semnat astăzi vor beneficia 66.409 consumatori casnici (gospodării) și 1.981 consumatori non-casnici, din care: 1.799 companii comerciale și 182 instituții publice din oradea, printre care școli, grădinițe, spitale, sediile unor autorități publice locale, etc.

Rezultatele concrete ale proiectului:

  • 23.100 km rețele de termoficare primară reabilitate;
  • 1.300 km rețele de termoficare primară reabilitate (acestea vor înlocui rețeaua secundară);
  • 1.100 km rețele de termoficare secundară reabilitate;
  • 42 puncte termice reabilitate;
  • 39 minipuncte termice instalate.

Sursa: MFE

Vizualizări: 248