Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aproape 197 milioane euro fonduri europene investiți în dezvoltarea județului Harghita

În cadrul evenimentului „Unde sunt fondurile europene din județ?” ce a avut loc la începutul săptămânii, s-au purtat discuții referitoare la fondurile europene care au fost și care vor mai fi folosite pentru dezvoltarea locală a județului.

Conform comunicatului oficial, prin POR și prin PNDR, respectiv prin fondurile europene dedicate dezvoltării mediului urban și prin cele dedicate dezvoltării mediului rural, s-au atras în cele două perioade de programare, 2007-2013 și 2014-2020, aproximativ 197 milioane euro prin 207 contracte de finanțare.

Alături de aceste rezultate, au mai fost menționate și proiectele derulate pentru îmbunătățirea resurselor umane din Regiunea Centru, proiecte derulate din Programul Operațional Dezvoltare Capital Uman.

Comunicatul arată că întrebările participanților s-au referit la stadiul implementării proiectului ce vizează depozitul de deșeuri de la Rimetea, dacă se pot accesa fonduri pentru dezvoltarea unei stațiuni ca Harghita Băi pe domeniul schiabil, care sunt obstacolele locale pentru a atrage mai mulți bani europeni, dar și dacă se vor redeschide liniile de finanțare de peste un milion de euro pentru întreprinderi. De asemenea, s-a mai întrebat dacă prin PNDR, în noul exercițiu financiar începând cu 2021, zona rurală va mai beneficia de măsuri și finanțări pentru infrastructură, respectiv alimentări cu apă, canalizări, drumuri.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 116