Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia a lansat un nou portal online pentru a sprijini aprovizionarea responsabilă cu materii prime a IMM-urilor și nu numai

Miercuri, 20 noiembrie 2019, Comisia Europeană a lansat Due Diligence Ready!, un portal online care oferă întreprinderilor îndrumări cu privire la modul de verificare a surselor metalelor și mineralelor care intră în lanțurile lor de aprovizionare - așa-numitul proces de „diligență obligatorie”. Acest lucru îi va ajuta să se asigure că utilizarea lor de materii prime respectă drepturile omului, îmbunătățind în același timp transparența și responsabilitatea între lanțurile lor de valoare.

Due Diligence Ready! va ajuta întreprinderile să:

  • Își îmbunătățească capacitatea cu privire la aprovizionarea cu minerale: portalul va oferi întreprinderilor informații și materiale de instruire pentru a efectua diligența cuvenită. Instrumentul este dedicat în special întreprinderilor mici și mijlocii, dar toate companiile care dețin minerale și metale în lanțurile lor de aprovizionare sunt încurajate să îl folosească.
  • Faciliteze respectarea Regulamentului UE privind aprovizionarea responsabilă cu minerale (așa-numitul „Regulament privind conflictele minerale”): portalul va oferi îndrumări privind aprovizionarea responsabilă a metalelor și mineralelor, în special staniu, tantal, tungsten și aur. Astfel de metale și minerale sunt utilizate în producția de produse de zi cu zi, cum ar fi telefoanele mobile, mașini și bijuterii. Portalul va ajuta companiile să respecte Regulamentul UE privind aprovizionarea responsabilă cu minerale, care stabilește cerințele de diligență corespunzătoare pentru importatorii de metale și minerale din UE.
  • Răspundă la creșterea conștientizării și a cererii de produse și servicii durabile și va contribui la evoluții pozitive în sectorul mineralelor și metalelor.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 192