Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost aprobat Planul de Comunicare al Programului Interreg V-A România-Ungaria pentru anul 2020

Săptămâna trecuta au avut loc prima reuniune a Comitetului de Programare, respectiv cea de-a 7-a reuniune a Comitetului de Monitorizare aferente Programului Interreg V-A România – Ungaria.

Comitetul de Programare este structura responsabilă cu planificarea și programarea strategică a Programului Interreg dintre România și Ungaria pentru perioada 2021-2027.

În cadrul reuniunii au fost prezentate și discutate proiectele de regulamente privind politica de coeziune a Uniunii Europene pentru 2021-2027, care se concentrează pe cinci obiective:

  1. Europă mai inteligentă, prin inovare, digitalizare, transformare economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii
  2. Europă mai verde, fără emisii de carbon, punerea în aplicare a Acordului de la Paris și investiții în tranziția energetică, energia din surse regenerabile și combaterea schimbărilor climatice
  3. Europă mai conectată, cu rețele de transport și digitale strategice
  4. Europă mai socială, pentru realizarea pilonului european al drepturilor sociale și sprijinirea calității locurilor de muncă, a învățământului, a competențelor, a incluziunii sociale și a accesului egal la sistemul de sănătate
  5. Europă mai apropiată de cetățenii săi, prin sprijinirea strategiilor de dezvoltare conduse la nivel local și a dezvoltării urbane durabile în UE.

În cadrul Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg V-A România – Ungaria, s-au prezentat stadiul de implementare al Programului și Raportul Anual de Control al Autorității de Audit. De asemenea, a fost aprobat Planul de Comunicare al Programului Interreg V-A România-Ungaria pentru anul 2020.

Sursa: Programul Interreg V-A România – Ungaria

Vizualizări: 153