Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Modernizarea policlinicii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov va fi realizată cu peste 10 milioane de lei, fonduri Regio

O sumă de peste 10 milioane de lei va fi alocată pentru achiziționarea a mai mult de 160 de echipamente, de 58 de tipuri diferite, pentru dotarea a 12 cabinete de la Ambulatoriul integrat al Spitalului clinic Județean de Urgență Brașov.

Fondurile pentru proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov” sunt alocate în cadrul Programului Operațional Regional REGIO 2014-2020 – Axa Prioritară 8, pe prioritatea destinată modernizării ambulatoriilor de spitale.

Acest proiect își propune să asigure condiții optime pentru dezvoltarea serviciilor oferite de ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov. Acest obiectiv va fi atins prin achiziția a 163 de echipamente și aparatură medicală, de 58 tipuri diferite. Valoarea totală a cererii de finanțare este de 10,699,095.67 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MLPDA este de 10.485.113,75 lei, aproximativ: 2.253.000 euro, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Durata estimată de implementare este mai mică de un an și jumătate, până la sfârșitul lunii februarie 2021. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operațiunea: A – Ambulatorii.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii sociale, prin dotarea Ambalatorului Integrat din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, în vederea creșterii calității serviciilor medicale și a accesibilității la servicii de îngrijire medicală primară în regim ambulatoriu.

Scopul proiectului este de a contribui la eficientizarea sistemului de sănătate din județul Brasov, prin reducerea internărilor evitabile în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, cât și la accesibilizarea ofertei de servicii de asistență în cadrul Ambulatoriului.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 87