Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cel mai avansat proiect de infrastructură rutieră din Sibiu, realizat cu fonduri UE, se va finaliza în 2021

Conform unui comunicat al Consilului Județean Sibiu, tronsonul Mediaș-Moșna-Pelișor-Bîrghiș va fi reabilitat la nivelul carosabilului prin mărirea benzii de rulare a autovehiculelor, prin construcții de poduri noi, podețe, racordări cu drumuri laterale, rigole, șanțuri, lucrări de amenajare a apelor, etc.

În cadrul investiției Consiliului Județean Sibiu privind reabilitarea DJ141 Mediaș – Bîrghiș, sunt în execuție următoarele tipuri de lucrări:

  • realizarea casetelor în stânga și dreapta profilului  drumului existent pentru lărgirea carosabilului
  • amenajare șanțuri de pământ, realizate mecanizat cu utilaje specifice pentru asigurarea scurgerii apelor de suprafață
  • lucrări de consolidare a corpului drumului cu micropiloți
  • lucrări de rigidizare a capetelor micropiloților cu dale de beton armat
  • realizare podețe tubulare la intersecțiile cu drumuri secundare care intersectează DJ 141
  • execuție sistem rutier din beton asfaltic în două straturi la varianta ocolitoare a comunei Moșna
  • lucrări de demolarea și refacere a podului vechi din interiorul comunei Moșna de la km 9+467

Reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bîrghiș se realizează cu fonduri europene, accesate de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 84.612.237, 97 lei, inclusiv TVA din care valoarea cheltuielilor eligible este de 83.819.488,59 lei, iar valoare cheltuielilor neeligibile 792.749,38 lei. CJ Sibiu mai trebuie să asigure o contribuție proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 1.676.389,78 lei.

Valoarea contractului privind realizarea proiectului tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor, este de 44.897.182,42 lei.

Acesta este cel mai avansat proiect de modernizare a infrastructurii rutiere în județul Sibiu din cele trei proiecte pe fonduri UE contractate de Consiliul Județean Sibiu, alături de modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara și DJ 106 D Ocna Sibiului -Țapu.

Sursa: Consiliul Județean Sibiu

Vizualizări: 194