Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 2 miliarde lei fonduri europene, atrase în județul Brașov

Din 2007 și până în prezent, beneficii ale politicii europene de coeziune

În cadrul evenimentului organizat de Centrul Europe Direct Regiunea Centru la Brașov, peste 80 de persoane au participat la dezbaterea publică despre rezultatele fondurilor europene din județ și circa 4.000 de persoane au vizualizat transmisiunea video a întâlnirii desfășurate la Centrul Cultural „Reduta” din Brașov.

Pe parcursul a trei ore s-au derulat prezentări și s-a răspuns cu cifre și exemple concrete de proiecte finanțate de către Uniunea Europeană, din 2007 până în prezent. Invitații și interlocutorii lor din sală au vorbit atât despre ce s-a realizat, cât și despre viitorul buget al Uniunii și despre necesitățile locale de dezvoltare.

Atât cetățenii participanți la eveniment cât și cei care au urmărit discuțiile în mediul online, au aflat că prin POR și prin PNDR, respectiv prin fondurile europene dedicate dezvoltării mediului urban și prin cele dedicate dezvoltării mediului rural, s-au atras în cele două perioade de programare, 2007-2013 și 2014-2020, peste 2 miliarde de lei, prin 1.464 proiecte aprobate spre finanțare.

Întrebările participanților s-au referit la suma atrasă din fonduri europene de către Municipiul Brașov, pe exercițiul financiar 2014-2020; planurile Consiliul Județean Brașov și ale Primăria Brașov în privința managementului deșeurilor sau pentru realizarea unui sistem de transport feroviar în zona metropolitană; posibilitatea de accesare a fondurilor europene pentru construirea de spitale noi, sau pentru industria automotive.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 230