Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

100 milioane euro solicitate pentru rambursare prin Programul Operațional Capital Uman

Conform unui comunicat publicat la sfârșitul săptămânii trecute, AM POCU a transmis Autorităţii de Certificare, din Ministerul Finanţelor Publice, o nouă declarație de cheltuieli pentru rambursarea a 100 milioane euro. Valoarea totală a sumei ce urmează să fie plătită României, prin POCU, ajunge astfel la 1,03 miliarde euro, reprezentând aprox. 23,5% din alocare. Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor implementate prin POCU.

Prin transmiterea acestei declarații, AM POCU își atinge în avans ținta stabilită cu Comisia Europeană privind sumele pe care trebuia să le solicite spre rambursare până la sfârșitul acestui an. Astfel, nici în acest an nu va fi dezangajată automat nicio sumă din alocarea Programului.

Conform comunicatului, în ultima perioadă, beneficiarii au trimis aproximativ 1.000 de cereri de prefinanțare, plăți și de rambursare în fiecare lună. Acestea sunt verificate de către Autoritatea de Management și organismele intermediare înainte de a fi făcute plățile către beneficiari.

În actuala perioadă de programare, valoarea totală a contractelor semnate de AM POCU însumează 3,36 miliarde euro. Au fost semnate, în total, 1.273 contracte de finanțare.

Sursă date și grafice: MFE

Vizualizări: 280