Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

„Politica Agricolă Comună – în sprijinul satului românesc”, tema conferinței de la INDAGRA 2019

Vineri, 1 noiembrie 2019, în cadrul târgului INDAGRA, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a organizat, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, conferința „Politica Agricolă Comună – în sprijinul satului românesc”.

Evenimentul, ce a fost deschis de Daniel Eugeniu Crunteanu, secretar de stat în cadrul MADR, a avut ca scop principal asigurarea informării asupra impactului finanțărilor din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, precum și asupra noii abordări a Politicii Agricole Comune, post 2020.

Prezent la Conferinta, președintele ASAS, Valeriu Tabară, și-a exprimat convingerea că autoritățile din România vor elabora un Plan National Strategic, care să răspundă nevoilor reale ale țării noastre.

În cadrul evenimentului, Claudiu Coadă, director general adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a susținut o intervenție despre optimizarea implementării PNDR, rezultate și bune practici în administrarea fondurilor europene. In acest moment absorbția efectivă a fondurilor europene gestionate de AFIR este de 53%, sumele plătite ridicându-se la 4,88 miliarde de euro.

Sursa: MADR

Vizualizări: 131