Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul RO-Cultura: Modificarea Ghidului solicitantului și Anexei nr. 10 aferente apelului privind Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, au anunțat ieri modificarea Ghidului solicitantului și a Anexei nr. 10 – Grila de verificare a conformității administrative și a eligibilității aferente apelului Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice.

Modificările vizează:

  1. În cadrul Anexei nr. 1 – Ghidul solicitantului, Art.10.3. lit. e), alin. (6) a fost modificat astfel:

[În cazul în care solicitantul deține un alt drept real decât dreptul de proprietate asupra monumentului, iar dreptul de restaurare și dreptul de utilizare/ exploatare/ valorificare a monumentului istoric de către solicitant conform obiectului proiectului nu rezultă din lege sau din actul administrativ/juridic în baza căruia a dobândit dreptul real]: actul care atestă deținerea de către solicitant a dreptului de restaurare și a dreptului de utilizare/ exploatare/ valorificare a monumentului istoric conform obiectului proiectului pentru toată perioada de implementare a proiectului și pentru o perioadă de minimum 5 ani de la aprobarea raportului final al proiectului de către Operatorul de Program, în copie;

  1. În cadrul Anexei nr. 10 – Grila de verificare a conformității administrative și a eligibilității, Criteriul de verificare I.29, a fost modificat astfel:

*Sunt necesare documente suplimentare privind dreptul solicitantului de restaurare și de utilizare/ exploatare/ valorificare a monumentului istoric în cazul în care dreptul de restaurare și dreptul de utilizare/ exploatare/ valorificare a monumentului istoric de către solicitant conform obiectului proiectului nu rezultă din lege sau din actul administrativ/juridic  în baza căruia a dobândit dreptul real (altul decât dreptul de proprietate).

Descarcă varianta consolidată a ghidului

Descarcă Anexa 10

Sursa: Programul RO-Cultura

Vizualizări: 182