Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Klaus Iohannis: Cred că România poate progresa semnificativ printr-o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii

Ieri, cu prilejul deschiderii Târgului Internațional INDAGRA-Târg international de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, președintele României, Klaus Iohannis a vorbit despre cum poate fi îmbunătățită situația agriculturii din țara noastră.

Conform președintelui, „eu cred că România poate progresa semnificativ printr-o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii, din care a atras până acum doar puțin peste jumătate. Recoltele bune din ultimii ani și plățile directe susțin agricultura, dar încă nu contribuie suficient la reducerea sărăciei și a depopulării zonelor rurale. Trebuie să schimbăm România în bine pornind de la nevoile oamenilor și de la dorința lor de a avea o viață mai bună.

Roadele agriculturii necesită timp și condiții bune de producție, dar și de valorificare. Fără măsuri strategice urgente, nu vom putea echilibra balanța comercială a produselor agroalimentare, care înregistrează deja un deficit de, atenție, 1 miliard de euro.”

Sursa: Administrația Prezidențială

Vizualizări: 103