Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Administratorii de grant trebuie să își asume pe propria răspundere atingerea plafonului de venituri pentru tranșa II a subvențiilor către start-upuri

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman a transmis o notă privind modalitatea de verificare a respectării condițiilor pentru acordarea tranșei II de subvenție pentru startup-urile înființate prin POCU.

Potrivit documentului, Organismele Intermediare/AM POCU vor verifica în baza documentelor financiar-contabile dovada atingerii plafonului de venituri în cuantumul stabilit prin Ghidul Solicitantului – Condiții Specifice, conform obiectului/obiectelor de activitate stabilite în planul de afaceri (nu se aplică proiectelor finanțate în cadrul obiectivelor 4.1/4.2).

Documentele justificative pentru cererea de plată/de rambursare pe care OIR/AM le verifică pentru îndeplinirea plafonului (veniturile încasate pe obiectul/obiectele de activitate (Cod CAEN) din planurile de afaceri aprobate) sunt:

  • Balanța de verificare
  • Declarația cu privire la îndeplinirea condițiilor pentru acordarea tranșei II de subvenție (conform modelului anexat la nota transmisă ieri). Administratorii de grant trebuie să își asume pe proprie răspundere că IMMurile pentru care se solicită tranșa a II a de subvenție au atins plafonul de venituri.  

În situația în care IMMul a încasat venituri și în cadrul altor activități (coduri CAEN) care nu se regăsesc în planul de afaceri aprobat la finanțare, va trebui prezentată o balanță de verificare analitică în care vor fi detaliate distinct veniturile încasate pentru activitatea/activitățile (cod/coduri CAEN) aprobate în planul de afaceri finanțat.

Documentul mai precizează că pentru cererile de plată deja depuse, balanța de verificare (sintetică sau analitică, după caz) precum și declarația cu privire la îndeplinirea condițiilor pentru acordarea tranșei II de subvenție vor fi depuse la cererea de rambursare aferentă cererii de plată. În cazul în care balanța de verificare (sintetică sau analitică, după caz) nu poate fi depusă la cererea de rambursare, va fi depusă ulterior la OIR, dar nu mai târziu de 30.11.2019.

Descarcă documentul

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2541