Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: 4 proiecte în valoare de 16,8 milioane de euro urmează să fie implementate

Marți, 22 octombrie 2019, în cadrul unei întâlniri dintre Reprezentanții Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și oficialii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, s-a discutat despre implementarea a 4 proiecte aprobate recent, ce au o valoare totală de aproximativ 16,8 milioane euro.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte tehnice, dar și modalități eficiente de implementare a proiectelor.

  1. „Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din Rezervația Biosferei Delte Dunării pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice”

Proiectul își propune îmbunătățirea gradului de protecție și conservare a stării ecosistemelor pentru habitatele de interes conservativ și speciile de importanță comunitară prin asigurarea unei circulații optime a apei din complexele acvatice Govora-Uzlina, Roșu-Puiu.

Proiectul va fi implementat pe teritoriul a două situri: Natura 2000 Delta Dunării și Complexul Razim-Sinoe. Valoarea totală a acestuia este de aproximativ 3 mil. euro, dintre care 2,6 milioane euro reprezintă fonduri europene nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Perioada de implementare va fi de 72 luni.

  1. „Măsuri pentru asigurarea unui statut favorabil de protecție și conservare a habitatelor și a speciilor periclitate din RBDD în context internațional”

Proiectul va asigura măsuri de conservare pentru habitate, dar și a unor specii de plante, păsări și pești din Delta Dunării care sunt în pericol de dispariție. Totodată, sunt prevăzute activități care vor schimba atitudinea comunității locale față de biodiversitate.

Valoarea totală a acestuia este de 3,4 milioane euro, dintre care 2,94 milioane euro fonduri UE din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Perioada de implementare va fi de 87 luni.

  1. „Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice – Complexele lacustre Dunavăț-Dranov, Razim-Sinoe; Zona Sinoie-Istria-Nuntași”

Proiectul își propune conservarea ecosistemelor pentru habitatele și speciile de importanță comunitară din Rezervația Biosferei Delta Dunării prin asigurarea unei circulații normale a apei în complexele acvatice.

Proiectul are o valoare de 2,7 milioane euro, dintre care 2,3 milioane euro sunt bani nerambursabili din FEDR. Perioada de implementare va fi de 72 luni.

  1. „Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale active din ARBDD pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice – Complexele lacustre Șonte-Furtuna, Matița-Merhei, Somova”

Proiectul își propune îmbunătățirea circulației apei prin canale, gârle și lacuri pentru păstrarea unor adâncimi suficiente necesare funcționării ecosistemelor din zonă. Proiectul va avea un impact pozitiv pentru speciile terestre, dar și pentru păsările ce se cuibăresc în vegetație.

Acesta are o valoare totală de 7,7 milioane euro, dintre care 6,5 milioane euro provin din FEDR. Proiectul va fi implementat în 69 luni.

Sursa: MFE

Vizualizări: 173