Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Planuri de menținere a finanțării bugetului UE în 2020 în cazul unui Brexit fără acord

Cercetătorii, studenții și fermierii din Marea Britanie vor continua să obțină sprijinul UE în cazul unui Brexit fără acord, în conformitate cu dispozițiile adoptate luni de Comitetul pentru bugete.

Comitetul bugetului a aprobat o măsură pentru a se asigura că fondurile UE pentru 2019 și 2020 sunt pe deplin disponibile dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană fără un acord. Proiectul de regulament extinde până în 2020 planul de urgență aprobat de Parlamentul European la 17 aprilie 2019, anterior limitat la 2019.

Scopul este de a reduce orice impact negativ al retragerii Regatului Unit pentru beneficiarii de finanțare UE și pentru bugetul Uniunii Europene în cazul unui scenariu fără acord. Măsura include programe precum Orizont 2020, Erasmus + și agricultură și politici regionale.

Propunerea ar face posibilă continuarea plăților către beneficiarii Regatului Unit pe tot parcursul anului 2020, cu condiția ca Regatul Unit să își plătească în continuare contribuțiile și să accepte controalele și auditurile necesare.

Proiectul de recomandare al raportorului Johan Van Overtveldt (ECR, BE), președintele Comisiei pentru bugete, avizând aprobarea propunerii, a fost adoptat cu 26 de voturi pentru, 4 împotrivă și 3 abțineri.

Pasii urmatori

Votul plenar va avea loc în perioada 21-24 octombrie, la Strasbourg, iar regulamentul ar trebui să intre în vigoare de urgență și să se aplice din ziua următoare celei în care tratatele au încetat să se aplice și în Regatul Unit.

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 151