Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru un nou incubator de afaceri în județul Mureș

Noul spațiu de incubare ce se va construi în următorii ani cu sprijinul fondurilor Regio, va oferi start-up-urilor si tinerilor profesioniști din domeniul construcțiilor, condiții si servicii de ce mai înaltă calitate, în vederea lansării, dezvoltării și susținerii ulterioare a afacerilor noi intrate pe piața din Mureș, prin incubarea acestora în cadrul centrului.

Contractul de finanțare nerambursabilă, semnat marți, 14.10.2019, are o valoare totală de 6,81 milioane euro, prin care sunt prevăzute investiții de edificare a unei construcții noi, cu 6 etaje.  Proiectul se va finanța prin Axa Prioritară 2 a Programului Operațional Regional 2014-2020 – Prioritatea de investiții 2.1 B – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Informații proiect:

Incubatorul de afaceri din Târgu Mureș, va asigura servicii de sprijin pentru 25 de rezidenți, ce vor fi asistați si manageriați de către fondator, împreună cu administratorul Multinvest SRL, pentru dezvoltarea propriilor companii în domeniul construcțiilor.

Prin proiect sunt prevăzute și lucrări ce vizează îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin asigurarea creșterii gradului de recuperare și reciclare a deșeurilor, utilizarea surselor de energie regenerabile și eficientizarea iluminatului prin instalații eficiente energetic.

Proiectul cu titlul „Construire incubator de afaceri, amenajare acces auto și platforme in incinta, branșamente la utilități în Târgu Mureș, jud. Mureș”, are o valoare totală de 31.631.409 lei, din care 15.446.741 lei reprezintă fondurile europene nerambursabile acordate pentru realizare proiectului.

Data estimată de finalizare a proiectului este 30.04.2022.

Lucrări de construcție și echipamente prevăzute în proiect:

Incubatorul se va construi pe strada Gheorghe Doja, nr. 64-68, pe o suprafață de peste 2000 mp Clădirea va fi formată din demisol unde vor fi construite locuri de parcare și va avea o suprafață de 1.472 mp, parterul și etajele 1-5 vor avea fiecare o dimensiune de 690 mp, iar etajul 6 va fi retras cu o dimensiune de 620 mp. La demisol se vor realiza parcări auto, iar sub zona de parcări supraterane, în partea de vest a terenului, va fi realizat un subsol tehnic, care va adăposti rezervorul PSI și spațiile aferente. Parterul clădirii va cuprinde spațiile comune care deservesc vizitatorii și rezidenții incubatorului, cum ar fi: serviciile administrative, recepția, secretariatul, securitate, biroul de comunicare, un bufet, serviciile de contabilitate, juridice, marketing și mentorat, coaching, suport de afaceri, etc. Parterul adăpostește, de asemenea, și zona tehnică. Accesul se va face de pe terasa realizată pe dala urbană propusă. Etajele I-V vor fi ocupate de viitorii rezidenți, selectați de către comisia de selecție a incubatorului de afaceri. Etajele V și VI vor fi ocupate parțial de administratorul incubatorului de afaceri care, pe lângă birourile administrative necesare funcționării, va oferi spații și servicii comune pentru rezidenți și vizitatori, respectiv săli de conferințe, săli de cursuri, săli de ședințe, precum și zone de relaxare. Incubatorul de afaceri va dispune de următoarele dotări: 17 bucăți de calculator portabil (laptop), 85 bucăți de ansamblu mobilă birou, 1 echipament sală de conferință, 6 sisteme de tablă interactivă, 1 imprimanta 3D, 3 seturi de mobilier relaxare pe terase, 2 bucăți mese tenis, 22 bucăți de mobilier urban (6 fotolii beton, 2 bănci stradale beton, 6 buc. grătar copac, 6 buc. jardiniera beton, 2 buc. rastel biciclete).

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 132