Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A patra Săptămână europeană a competențelor profesionale: „EFP pentru toți – Competențe pentru toată viața”

Ediția din 2019 a Săptămânii europene a competențelor profesionale va avea loc în Helsinki în perioada 14 – 18 octombrie. Organizată de Comisia Europeană în parteneriat cu Președinția finlandeză a Consiliului UE, această a patra ediție va încuraja în continuare persoanele de toate vârstele să își „descopere talentul” prin intermediul educației și al formării profesionale (EFP).

Tema centrală a campaniei noastre este „EFP pentru toți – Competențe pentru toată viața”, a declarat Marianne Thyssen, comisara pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă. „Cred cu fermitate că educația și formarea profesională ajută oamenii să înceapă și să își dezvolte carierele la orice vârstă. Acesta este motivul pentru care doresc ca EFP să devină o alegere inteligentă valabilă, atât pentru tineri, cât și pentru adulți.”

Educația și formarea profesională reprezintă o alegere atractivă în Finlanda. Aproape jumătate dintre tineri își manifestă interesul pentru a intra în programe de educație și formare profesională imediat după educația de bază. Obiectivul nostru este de a crește nivelul de educație al întregii populații finlandeze. Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de investiții importante în educație și formare. Acesta este, de asemenea, cel mai eficient mod de a crește nivelul de ocupare a forței de muncă, de egalitate și de bunăstare”, declară Li Andersson, ministra educației din Finlanda. „Progresele tehnologice rapide sporesc nevoia de învățare continuă. Pentru ca toată lumea să poată continua să-și actualizeze cunoștințele, aptitudinile și competențele pe tot parcursul vieții, trebuie să dezvoltăm politici de educație și de formare eficiente și orientate spre viitor.”

Pe lângă evenimentele care urmează să aibă loc în cadrul Săptămânii de la Helsinki, au fost deja convenite și vor avea loc peste 1 000 de activități și evenimente de-a lungul întregului an, la nivel local, regional și național, atât în Europa, cât și în afara acesteia. Toate părțile interesate s-au reunit pentru a evidenția beneficiile EFP, pentru a prezenta oportunități și pentru a promova o cale educațională care are potențialul de a transforma viețile atât ale tinerilor, cât și pe cele ale celor mai în vârstă.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 100