Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Start-up Nation 2019: Consultanții propun renunțarea la criteriul de departajare „numărul de locuri de muncă nou create”

Astăzi, 8 octombrie 2019, fonduri-structurale.ro a participat împreună cu alte companii de consultanță la sediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat la o sesiune de consultări în vederea identificării de soluții pentru îmbunătățirea ediției a III-a a Programului Start-up Nation. Întâlnirea a fost moderată de ministrul Ștefan-Radu Oprea și a vizat dezbaterea propunerilor mediului privat privind structura grilei de evaluare a proiectelor depuse în cadrul Programului. 

Propunerile consultanților prezenți la întâlnire au vizat:   

  • Renunțarea la criteriul de departajare privind numărul locurilor de muncă nou create 
  • Introducerea co-finanțării
  • Renunțarea la criteriul privind densitatea IMM-urilor
  • Distribuirea fondurilor pe regiuni de dezvoltare
  • Evaluarea calității planului de afaceri

Referitor la sectoarele vizate de program, nu s-a ajuns la o concluzie unanimă la nivelul autorităților în ceea ce privește domeniile ce vor fi sprijinite în cadrul următoarei ediții, însă a fost subliniată necesitatea unei mai bune definiri a codurilor CAEN eligibile. S-a discutat, de asemenea, de importanța experienței și a educației antreprenoriale. Se ia în considerare inclusiv includerea acestora printre criteriile de evaluare a aplicațiilor.   

Întâlnirea a avut caracter consultativ, urmând ca o grila de evaluare sa fie publicată spre consultare în cursul săptămânii viitoare, conform declarațiilor ministrului Ștefan-Radu Oprea. Conform aceleași declarații, programul România Start-up Nation ar urma să fie relansat la sfârșitul anului.  

Silvia Nistor,

www.fonduri-structurale.ro 

Vizualizări: 2211