Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

7 autobuze electrice achiziționate prin POR în Sighetul Marmației

7 autobuze, 2 staţii de încărcare rapidă şi 7 staţii de încărcare lentă, care vor deservi rutele de transport public nr. 1, 3 şi 5 din municipiul Sighetu Marmaţiei (jud. Maramureş), vor fi achiziţionate cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 1 octombrie 2019, de ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiul Sighetu Marmaţiei (în calitate de partener).

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea transportului public în municipiu, prin reînnoirea materialului rulant de pe rutele de transport public selectate. Valoarea finanțării nerambursabile este de 19.971.949 lei, iar perioada de implementare - de 48 de luni.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2019/3/3.2/7 Regiuni/în parteneriat, Obiectivul specific 3.2 „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă” din Axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 298