Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Secretar de stat MFE: „Până la sfârșitul lunii septembrie, rata de contractare prin POAT a ajuns la 111%”

Joi, 3 octombrie, a avut loc evenimentul „Asistența tehnică – sprijin pentru proiectele finanțate din fonduri europene”, organizat de MFE la Biblioteca Națională a României.

Secretarul de stat MFE, Ana Maria Bușoniu, a prezentat stadiul implementării proiectelor finanțate prin POAT, arătând că „până în prezent, prin AM POAT, Ministerul Fondurilor Europene a semnat 107 contracte de finanțare, în valoare de 332 milioane euro, dintre care 281 milioane euro cu finanțare FEDR. Până la sfârșitul lunii septembrie, rata de contractare a ajuns la 111%”.

Conform secretarului de stat, Programul Operațional Asistență Tehnică a contribuit la implementarea Programului Operațional Infrastructură Mare, pentru care POAT a asigurat finanțarea expertizei necesare derulării unor proiecte majore din sectorul de apă, mediu (deșeuri), infrastructură rutieră.

Felix Cozma, președinte Agenția Națională a Funcționarilor Publici, a declarat faptul că Programul Operațional Asistență Tehnică este un instrument financiar de care au beneficiat 10.000 funcționari publici: „ANFP este sprijinit să formeze un corp al funcționarilor publici profesioniști, care să asigure un serviciu public de calitate pentru cetățenii români”, a arătat Dl. Cozma.

Mihaela Saragea, director general AM POAT, a prezentat o imagine de ansamblu a programului, detaliind principalele beneficii ale Programului pe care îl gestionează și arătând că „echipa POAT s-a concentrat asupra reducerii sarcinilor administrative ale beneficiarilor și asupra efortului pe care l-am depus pentru sprijinul tehnic de pregătire și implementare a proiectelor. Am redus birocrația, am sprijinit beneficiarii pentru introducerea datelor în sistem, am eliminat obligativitatea de a inscripționa cererea de finanțare, conform cu originalul pentru documentele transmise pentru analiză”.

Sursa: MFE

Vizualizări: 221